Dinleyenleri 80'lerin Neon Işıltılı Dünyasına Götüren Klor ile Röportaj

Dinleyenleri 80'lerin Neon Işıltılı Dünyasına Götüren Klor ile Röportaj
  • 0
    0
    0
    0
  • Merhaba, Klor'u bize kısaca tanıtabilir misiniz?
    -Deniz Dağlar Atalay, Onur Sherifi ve Ege Öztayfun'dan oluşur. 3 yakın arkadaşın pandemi döneminde kurduğu, yeni bir grup Klor. Bu arkadaşlığın ve ortak zevklerin izleri de şarkılara sıkça yansıyor zaten.

    Yakın zamanda yeni şarkınız “Yeni bir gün” yayımlandı, tebrik ederiz. Bize bu şarkının hikayesini anlatır mısınız?

    -Uzun süredir taslak haliyle cebimizde bekleyen bir şarkıydı. Aslında bir süredir başka bir şarkıyı tamamlamaya çalışıyorduk fakat kendimizi sürekli “Yeni bir gün”e kaptırırken bulduk ve en sonunda diğer şarkıyı bırakıp bunu tamamlamaya karar verdik. Bizi iyi hissettiren bir şarkı oldu. Bir de üstüne Ege oturup 3D öğrenip klip yapmaya karar verdi ve hikaye mutlu sonla tamamlandı.

    Şarkılarınızın genellikle günlük hayatın problemlerinden uzaklaştıran bir tonu var.  İlhamınızı nereden alıyorsunuz? 

    Bizi mutlu eden basit düşünceleri kovalıyoruz. Akdeniz veya Ege’ye doğru yolda olmak, 80’ler disko kültürünün enerjisi, arkadaşlarla sabahlanan oyunlar, sahilde içilen güzel bir kokteyl, eski canavar spor arabalar gibi…

    Yakın arkadaşlar olduğunuzu biliyoruz, bunun müziğinize etkisi oluyor mu?

    Sürekli birlikteyiz ve birlikteyken bir şeyler çalıp müzik yapıyoruz. Tabii bu her zaman böyle olmuyor, dün gece olduğu gibi, sabah 5’e kadar Catan oynadığımız da çok oluyor. Rastgele bir günün rastgele bir anında güzel bir melodi yakalamamızı sağlayan bu birlikteliğimiz, “Şu şarkıyı bitirelim” diye buluşup oyunlara takılmamıza sebep olan da olabiliyor.

    Kliplerinizin ve albüm kapaklarınızın görsel dünyası da müziğinizi destekleyen bir öge gibi görünüyor. Bize bundan biraz bahseder misiniz?

    Müzikle anlatmaya çalıştığımız hikayenin görsellerle tamamlanması bizim için çok önemli. Dinleyiciyle aynı yere gittiğimize ve aynı dünyada buluştuğumuza emin olmamızı sağlıyor. Alakalı uzmanlıklarımızın olmasının ve Ege’nin Sanat Yönetmeni olmasının faydasını çok gördük bu anlamda.

    Şarkılarınızda sık sık düetler görüyoruz. Bu grubun karakteristik huylarından mı?

    Benzer bakış açısına sahip olduğumuz insanlarla ortak işler üretmeyi çok seviyoruz. Bu albüm kapağı da olabiliyor, klip de olabiliyor, düet de olabiliyor. Bir anlamda grubun da vizyonunu genişletiyor. Üstelik düet çoğu zaman şarkıyı da zenginleştirebiliyor. Gelecek albümlerde de görebilirsiniz.

    Geleceğe dair ne gibi planlarınız var? Bizi neler bekliyor?

    Hep yapmak istediğimiz synthwave şarkılara yöneldiğimiz, hatta yer yer birazcık darkwave’e bile kaydığımız, farklı konseptte bir EP üzerinde çalışıyoruz. Bu bizim için çok heyecanlı ve eğlenceli. Hep istediğimiz bir türdü, ufak bir değişiklik iyi geldi. Tabii bu, bundan sonra bu türü benimseyeceğimiz anlamına gelmiyor. Bir de yavaştan konserlere hazırlanma niyetimiz var. Konser istekleri geliyor ve artık dinleyicilerimizle buluşmak istiyoruz. Belki bu yaza hazır oluruz. Biraz naz yapıyoruz galiba…

     

    Klor'u Spotify'da buradaki linkten dinleyebilirsiniz.

    Klor'un Youtube kanalına da buradaki linkten ulaşabilirsiniz.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.