Marvel: Thanos'un Çizgi Romanlarda Yaptığı En Acımasız 11 Şey

Marvel: Thanos'un Çizgi Romanlarda Yaptığı En Acımasız 11 Şey
  • 2
    0
    1
    0
  • Thanos, tüm zamanların en tanınmış kötü adamlarından biri haline geldi. Bunun nedeni, birden fazla Marvel Sinematik Evren filminde belirgin bir şekilde yer almasıdır . Bu filmlerde evreni dengeleme hedefine ulaşmak için her şeyi yapacak biri olarak tasvir edilir, bu da evrendeki tüm yaşamın yarısını silmek anlamına gelir. Bu, aklı başında herhangi bir kişiye çılgınca gelse de, Thanos, görevinin doğru bir görev olduğuna gerçekten inanıyor ve hayranlar onun tamamen kötü ve çarpık bir varlık olmadığını görebiliyor.

    Ancak Marvel Comics'teki  muadili bu açıdan ondan oldukça farklı. Marvel Evrenine eziyet etme konusundaki uzun tarihi boyunca Thanos, hesaplanamaz miktarda zalim ve kötü niyetli eylemlerde bulunmuştur. Şimdiye kadar evrene zulümden başka bir şey salmaktan sıkılacağını düşünürdü, ama Thanos'u bilerek, muhtemelen sonsuza kadar devam edecek.

    Tüm Evreni Tek Parmak Şıklatmasıyla Öldürüyor

    Thanos, tek bir parmak şıklatmasıyla evrendeki tüm yaşamın yarısını öldürdü. Çarpma, elbette, tamamen monte edilmiş sonsuzluk eldivenini kullanan el tarafından gerçekleştirildi. Bu, çizgi roman tarihinin en ikonik anlarından biri haline geldi, ancak bu, bu hareketin zulmünden hiçbirini ortadan kaldırmıyor. The Snap'in MCU versiyonu ne kadar acımasız olursa olsun , çizgi roman versiyonu bir milyon kat daha acımasızdı. MCU Thanos, evrenin yarısı için daha iyi bir yaşam istedi ama çizgi roman Thanos, Marvel çizgi romanlarında ölümün kadını olan Lady Death'i etkilemek istedi. Aşk gerçekten güçlü bir şeydir, ama kesinlikle trilyonlarca insanı öldürmeye değmez.

    Gamora'yı Teklifini Yapmaya Zorladı
     

    Kabullenmek güzel bir şey. Çocuklar onları yetiştirmek için sevgi dolu ebeveynlere hem ihtiyaç duyar hem de onları hak eder, ancak ne yazık ki Gamora için Thanos'un çocuk yetiştirme fikri, genel olarak kabul edilen iyi ebeveynlik kurallarına tam olarak uygun değildir. Eylemlerinden görüldüğü gibi, evlat edindiği kızını galaksideki en ölümcül suikastçılardan biri olması için eğitmeyi tercih ederdi. Thanos, onu çok genç yaşlardan itibaren sürekli olarak savaşlarında eğitmeye ve savaşmaya zorladı. Büyük bir savaşçı olduğu ve sonunda iyilik için savaşmaya başladığı doğru olsa da, babasının eylemleri açıkça iz bırakmıştır. Etkisi bazen, Sonsuzluk Taşlarını kendisi için aradığı zamanki gibi, konuşması ve eylemleriyle kendini gösterir.

    Çocuklarını Akılsız Katillere Dönüştürmek

    Thanos, yıllar boyunca birçok çocuğu evlat edindi. Hepsinin ortak noktası, üvey babaları için her şeyi yapabilecek soğukkanlı katiller olmalarıdır. Thanos, Çılgın Titan olduğu için çocuklarından hiçbirine sevgi göstermedi ve Gamora bunun tek istisnasıydı. 

    Evlatlık kızlarından biri olan Nebula, buna asla sıcak bakmadı. Ayrıca genç yaştan itibaren bir suikastçı olarak yetiştirilmiş olan Nebula, her zaman sorgulanabilir bir yargı sergilemiştir. Babasının gazabını uyandıran birçok kez kız kardeşini öldürmeye çalıştı. Nebula'yı çocukluğundan beri hiç umursamadığını ve hatta ona değer verdiğini her zaman açıkça belirtti. Zaten kırılmış bir çocuğu bu tür stres ve travmaya sokmak inanılmaz derecede acımasızdır.

    Kahramanlar Yokken Dünyayı İstila Etti

    Dünyaları istila etmesi, fethetmesi ve yok etmesiyle tanınan biri olarak Thanos'un çabalarını gerçekleştirirken iyi bir strateji kullanması şaşırtıcı değil. Yine de stratejilerin ne kadar acımasız olduğu onun için önemli değil. Örneğin, Jonathan Hickman'ın Infinity  olayları sırasında,  ağır vurucular da dahil olmak üzere Dünya'nın kahramanlarının çoğu, uzayda savaşıyor. Thanos bunun bir saldırı başlatmak için mükemmel bir zaman olduğuna karar verir ve öyle yapar. Kuvvetleri dünya çapında büyük bir yıkıma neden oldu ve birçok insan öldü. Bir gezegeni işgal etmenin bariz ahlaksızlığının yanı sıra, gezegenin en zayıf noktasında olduğunu bilerek bunu yapmak ciddi anlamda el altında.

    Kendi Annesini Öldürdü

    Ahlak açıkça Thanos'un çok fazla sahip olduğu bir şey değil. Öldürmeye karar verdiği ilk insanlardan biri kendi annesiydi. Şimdi, annesi de tam olarak iyi bir insan değildi - aslında Thanos'tan kesinlikle nefret ediyordu. Normal bir ebedi olarak değil de bir sapkın olarak doğmasından korkmuştu. Onu çocukken sürekli ihmal etti ve hatta onu öldürmeye çalıştı, bu yüzden Thanos'un sorunlarının çoğunun muhtemelen onun yetiştirilmesinden kaynaklandığını söylemek güvenli. Yine de bu, kendi annesini öldürmeyi mazur göstermez. Dahası, neden kim olduğunu bulmak için onu da parçaladı. İşte bu noktada Thanos her zaman kaderinde olan canavara dönüştü.

    Gauntlet Milyonlarca Masum İnsanı Öldürdü

    Açıkçası, Thanos'un evrene muazzam miktarda ölüm getirmek için Sonsuzluk Taşlarına ihtiyacı yok. Her zaman emrinde neredeyse sınırsız sayıda asker ve paralı asker var. Dahası, ordularına komuta etmek için bir dünyada olmasına bile gerek yok, çünkü onun için general gibi davranan "çocukları" var . Thanos'un güçlerinin hizmet ettiği ana amaçlardan biri, The Gauntlet'i yerleşik dünyalarda gerçekleştirmektir. Bu, zayıf sakinleri güçlülerden ayıracak olan gezegene şiddetle saldırdıkları anlamına gelir. Bu ister bir işe alım stratejisi olsun, isterse evrendeki zayıflığı ortadan kaldırmanın bir yolu olsun, bu eylemlerdeki ilgisizliği ve kötülüğü inkar etmek mümkün değildir.

    Haraç Mide Bulandırıcı Bir Taleptir

    Thanos'un güçleri Gauntlet'i yerine getirmediğinde, Tribute'u yürütmekle meşgul olabilirler. Thanos, belirli dünyalar için vatandaşlarından çok özel bir teklif talep ediyor. On altı yaşından yirmi iki yaşına kadar herkesin kellesini istiyor. Evet, gerçek kafaları. Bunu dünyaların ona boyun eğmesini istediği için değil, tüm çocuklarını avlayıp öldürmeye çalıştığı için yapıyor . Ne yazık ki, dünyaların çoğu Thanos'un güçlerini püskürtemez, bu yüzden Tribute'u isterse, uymaktan başka seçenekleri yoktur.

    Thane'yi Avladı Ve Dünyaya Yıkım Getirdi

    Thanos gerçekten korkunç bir baba. Tüm evlat edindiği çocukların hayatlarını mahvetmenin yanı sıra, tüm biyolojik çocuklarını avlayıp öldürmesi gerektiğine karar verir. Infinity olayları sırasında  Thanos, birçok oğlundan birinin peşine düşer. Bu kişinin adı Thane ve o Dünya'da yaşayan bir Inhuman'dır. 

    Thane avı, New York City ve Wakanda gibi yerlerde sayısız zayiata yol açar ve geride daha da fazla yıkım kalır. Thanos'un evlat edindiği çocuklarından biri olan Supergiant, Thanos'un çarpık nedenleriyle Thane'yi öldürmek için neredeyse tüm dünyayı da yok edecek bir bombayı patlatıyor.

    Corvus Glaive'i İntihar Etmeye Zorladı

    Corvus Glaive, Thanos'un çocukları arasında en güvenilir olmasa da en güvenilirlerinden biridir. Thanos'un en ölümcül çocuklarından oluşan bir grup olan Kara Düzen'in lideridir. Efendisine şiddetle sadıktı ve Thanos'un ona Tribute'unu getirmede veya Gauntlet'i gerçekleştirmede nadiren başarısız oldu. Bununla birlikte, her kötünün kendi emelleri vardır. Bir keresinde, Thanos krallığını uzun bir süre için terk ettiğinde, Corvus tahtı kendisi için aldı. Thanos bir süre sonra geri döndü ve Corvus'u savaşta yendi. Thanos, Marvel tarihindeki en acımasız ve en aşağılık eylemlerden birinde , Corvus'a kendisi için yapmadan önce kendini öldürme şansı verdi. Corvus, eski efendisinin ona yapacaklarından korktuğu için intihar etmeyi seçti.

    Thanos Sonunda Tek Bir Gerçeklikte Kazandı

    Neden çizgi romanlardaki alternatif dünyalar, ana zaman çizgisinde olanlardan her zaman çok daha kötü görünüyor? Thanos Wins hikayesinde görülen dünya, Marvel Universe için olası en kötü sonuçlardan birini gösteriyor. Thanos büyüdükçe, daha da güçlendi ve daha akıllı hale geldi, sonunda yoluna çıkan tüm kahramanları yendi ve bulabildiği hemen hemen her canlıyı öldürdü . Bütün bunları yine Lady Death'i memnun etmek için yaptı. Thanos'un sevgiyi düşündüğü şey buysa, nasıl nefret ettiğini görmek tamamen korkunç bir manzara olmalı.

    Kaynak: 1

         


        

     


        


        

        

     


        
        

     


        

     

     


    Yorumlar (1)
    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.