Netflix İzlerken Ufkunuzu Açın!

Netflix İzlerken Ufkunuzu Açın!
  • 1
    0
    1
    0
  • Bilgi edinmek, yeni şeyler öğrenmek her zaman ve herkes için pekte eğlenceli olmayabiliyor. Fakat popüler dizi\film serilerinin yanı sıra Netflix, şimdi de oldukça izlemesi zevkli bir o kadar da faydalı içerikler yapmış. Şimdi o içeriklere bi göz atalım;
    Şifre-The Kod

    Marcus du Sautoy'un sunuculuğunu yaptığı içerik, toplamda her biri 1 saat olan 3 bölümden oluşuyor. Kısa sürede biten bu belgeselin konusu Sautoy'un Dünya'nın, evrenin ve kendi hayatındaki gizemini merak ettiği matematiksel kodunu incelemesini içeriyor.

     

    Minimalizm-The Minimalist

    Joshua Fields Miiburn ve Ryan Nicodemus'un seslendirdiği belgesel günümüz "aşırı" dünyasına çok güzel bir atıfta bulunuyor aslında. "Siz eşyaları yönetin, eşyalarınız sizi yönetmesin." temalı belgesel, minimal yaşamın ve bunun getirdiği güzellikleri, faydaları konu ediniyor.

     

    Sakkara'nın Sırları-Secrets of The Saqqara Tomb

    2020 yılında yayına girip son dönemde oldukça popüleritesi artan bu belgeseli; etnik kültürlere ve Mısır'ın yüzyıllardır çözülemeyen sırlarına karşı ilgisi olanların kesinlikle izlemesini tavsiye ettiğim bir içerik. Mısırlı arkeologların araştırması eşliğinde sunuculuğunu yaptığı bu belgesel Netlix "eşleşmeden" de %97 almış durumda.

     

    Explained Serisi-Series of Explained 

    "Explained" başlığı altında birbirinden farklı pek çok kulvarda içerikleri olan bu belgesel serisi oldukça bağımlılık yapan türden. Merak ettiğiniz tema\konu hakkında oldukça doyurucu bilgiler sunuyor ve her bölüm genelde yaklaşık olarak 20 dk sürüyor.

    Explained: Bu aydınlatıcı dizi; kripto paranın yükselişi, diyetlerin neden başarısız olduğu ve K-popun çılgın dünyası gibi geniş bir yelpazedeki konuları derinlemesine inceliyor.

    Explained "Sex": Cazibe biyolojisinden doğum kontrolü tarihine kadar,  cinsiyetin ve cinselliğin içini ve dışını keşfetmesini konu alıyor.

    The Mind Explained: Oscar ödüllü Emma Stone'nun araştırmacılığını ve sunuculuğunu üstlendiği bu belgesel, rüya görmekten, kaygı bozukluklarına beynin nasıl işlediğini, insan beyninin karmaşıklığı üzerine derinlemesine yapılan incelemeleri konu ediniyor.

    Explained Coronavirus: Şuan ki güncel hayatımızı etkileyen ve etkilemeye de devam eden koronavirüs salgınını, bu salgınla mücadele çabalarını ve salgının ruh sağlığına etkilerini yönetmenin yollarını inceliyor. 

     

    Eğlenceli Tarih Dersleri-History 101

    İnfografik arşiv görüntüleriyle her bölümde dünya üzerinde farklı ülkelerde gerçekleşen bir tarihi olayı zengin bir görsellik, etkileyici ve eğlenceli bir anlatımla izleyicilerin önüne sunuyor. Fast-food yemeklerin üretilmeye başlandığı ilk andan tutun da, ilk atılan roketlere, Çin'in Yükselişine, feminizme kadar çok geniş bir alanda oldukça bilgilendirici bir seri. 

     

    Gezegenimiz-Our Planet

    Tv'de izlediğimiz alışagelen belgesellerin türünde olan konusu doğa-canlı-gezegen üstüne dair olsa da; seslendirme, görüntü, ışık grafikleriyle ve kesinlikle çoğu belgesele fark atan yönetmenliğiyle "evimiz" olan gezegenimize dair oldukça kaliteli bir belgesel. Üstelik Mazlum Kiper'in türkçe seslendirmesinin orjinalinden daha iyi olmasıyla, kötü dublajlardan bıkmışlara bir nimet niteliğinde. 

     

     


    Yorumlar (1)
    • İçerikleriyle ve yorumlarıyla okuyucuyu mest eden yeni bir çalışma daha.. Okumaya ve bilgilenmeye zamanımızın bol olduğu ve böyle başarılı bloglara aç olduğumuz dönemde daha sık görüşmek temennisiyle... Elinize emeğinize sağlık

      Yorum Bırakın

      Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.