2017 Ocak ve Şubat Aylarında Yayınlanmış Mutlaka Dinlenilmesi Gereken 5 Albüm

2017 Ocak ve Şubat Aylarında Yayınlanmış Mutlaka Dinlenilmesi Gereken 5 Albüm
  • 0
    0
    0
    0
  • 2017 müzik için hızlı başladı ve şimdiden elimizde yıl sonu listeleri için çok sayıda albüm birikti. Sizler için en sevdiğimiz 5 albümü şöyle sıraladık:

    1. King Gizzard and the Lizard Wizard - Flying Microtonal Banana

    Günümüz psychedelic indie rock'ının en başarılı gruplarından King Gizzard and the Lizard Wizard'ın 2017'de yayınlamayı planladıkları 5 (evet yazıyla beş) albümden ilki. 2012'den beri, birçok yeni/eski sound'dan esintiler içeren tam 8 albüm yayınlayan ve beklentilerin altına nadir düşen grup, bu albümünde doğu ezgilerine yönelerek mikrotonal armoniler üzerine deneysel bir albüm çıkarmış. Bizden bir şeyler duymamanız mümkün değil yani :) Baştan sona tekrar tekrar dinlenesi.

    2. Sampha - Process

    Yıllardır sayısız R&B, electronica, pop ve soul müzik sanatçısıyla (Jessie Ware, Frank Ocean, SBTRKT, Drake...) çalışmış, 2 gelecek vadeden EP'den sonra, üzerinde çalıştığını çok önceden açıkladığı ilk albümünü heyecanla beklediğimiz Sampha; zaten yüksek olan beklentilerimizin bile üzerine çıkmayı başarmış. Çoğunu annesi kanserle savaşırken yazdığı için enerjik olduğu kadar duygusal olan çalışma, bir "ilk albüm" için fazlasıyla olgun bir yapıda. Uzun zamandır bu kadar güzel bir R&B albümü dinlememiştik, tarz olarak size uzaksa bile mutlaka bir şans verin.

    3. Foxygen - Hang

    Psychedelic pop/rock'ın yaramaz çocukları Foxygen'ın 4. stüdyo albümü. Bir yıl arayla yayınladıkları 2 muazzam albümden (Take the Kids Off Broadway, We Are the 21st Century Ambassadors of Peace & Magic) sonra, 2013'ten itibaren de uzun süre dağılmanın eşiğinde gezinmiş ve 2014'te fazlasıyla deneysel ve çoğunluğun pek beğenmediği ...And Star Power'ı çıkarmışlardı. Bu geri dönüş albümlerinde, klasik Foxygen'e göre daha derli toplu yazılmış şarkılar ve çok kaliteli orkestral düzenlemeler var. Prodüksiyon da harika. Fleetwood Mac'ten Randy Newman'a, Elton John'dan Todd Rundgren'e yığınla esintinin, parodiye kaçmayacak şekilde; ama bir yandan da klasik Foxygen dağınıklığı ve öngörülemezliği korunarak birleştirilmiş hali.

    4. Laura Marling - Semper Femina

    Folk müziğin önde gelen temsilcilerinden Laura Marling, 6. albümünde, bir kadının gözünden kadınlığı anlatıyor bize. Fazlasıyla olgunlaşmış bir sound ve içerdiği duyguların saflığı ustaca korunarak yazılmış sözlere sahip, tek kelimeyle "içten" olarak tanımlanabilecek bir albüm. Next Time gibi yaylıların desteklediği saf bir ballad'ın yanında; Portishead'in bir albümünden fırlamış bir ritme ve atmosfere sahip Don't Pass Me By'ı da içeren; diğer albümlerine göre daha ham olarak tanımlanabilecek şarkılar ve klasik Laura Marling sadeliği... Kahvenizi alın, pencere kenarına oturun ve bu ilk dinleyişte insanı yakalayabilen, ama ancak tekrar tekrar dinlenerek tam olarak dahil olunabilecek şarkılarla, bolca düşündüren ve hissettiren bir yolculuğa çıkmaya hazır olun.

    5. Thundercat - Drunk

    Bas gitarist ve söz yazarı Thundercat'tan bir başka neo-psyche soul/jazz çalışması daha. Sanatçının üçüncü albümü, alışıldığı üzere yer yer garip ve eğlenceli, yer yer melankolik ve anlamlı, kimi zamansa bunların hepsinin karışımı olarak şekillenmiş. Thundercat'in müziği hala dinlerken tamamen improvize olarak çalınmış gibi hissettiriyor; ancak öte yandan da hem şarkı düzenlemelerinde hem de enstrümantasyonda bunu imkansızlaştıran bir karmaşıklık ve ustalık var. Türünün son yıllardaki en iyi örneklerinden biri olan bu 23 şarkı ve 51 dakikalık şaheseri sakın atlamayın.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.