Film Ve Dizilerden Hafızalarımıza Kazınan Şarkılar

Film Ve Dizilerden Hafızalarımıza Kazınan Şarkılar
  • 7
    0
    0
    0
  • İzlediğimiz filmler ve diziler bazen yaşamlarımızdan bir kesit olarak bazen de ütopik sahneler sunarak biz izleyicilerin iç dünyasına dokunur. Sinema olarak medya, insanların neredeyse psikolojisini ya da ruh halini etkisi altında bırakacak kadar güçlü bir platformdur. Kimi korku filmleri çocukluk tramvlarımızı bile oluştururken kimi drama filmleri\dizileri de aylar günler boyunca hatta belki hayat mottomuzu etkileyecek kadar izler bırakabilir. Tabi bu görsel grafiklerin ve konu işleyişlerinin yanı sıra bir nevi sinemanın 'dili' gibi olan şarkılar da bizi o denli etkiler. Örneğin bir komedi filminde müziğin ritmi hızlandığında absürt bir şeyler olacağını, bir korku filminde ağır ve tedirginlik uyandıran bir müzik girdiğinde de her an korkacağımızı sahne önümüze çıkmadan anlarız. Tüm bu müzik\şarkılar genelde enstrümantal müzik olarak karşımıza çıksa da bazı film ve dizilerin öyle şarkıları vardır ki oluşturduğumuz playlistlerimizde yer edinirler.. İşte o akıllardan çıkmayan efsane film ve dizilerin efsane şarkıları..

     

    007-James Bond \  Adele-Skyfall

    23. Bond filmi olarak geçen muhteşem Bond serisinin 2012 yapımında, Adele'in yorumladığı Skyfall şarkısını hala dinliyoruz.

     

     

     

    Requiem for a Dream \ Marion Barfs- Clint Mansell

    İzleyicilerin bir kısmının konusunu anlamdıramadığı diğer yarısınında hafızalarında oldukça psikolojik etkiler yaratan son derece özgün hikayesi olan filmin gergin dolu sahnelerine Marion Barfs'ın yarattığı bu eser çok iyi uyum sağlamış.

     

     

    Eternal Sunshine of the Spotless Mind \ Korgis-Everybody's Got To Learn Sometimes

    Joel ve Clementine'ın inişli çıkışlı ilişkisini izlediğimiz filmde, kimisine evet herkese hafıza kaybı şart dedirtirken, kimisine de gerçek aşkın ne yapılırsa yapılsın unutulamayacağını düşündürtmüştür. Hangisinin daha sahici bir yorum olduğu halen tartışma konusu olsa da  Korgis'in de söylediği gibi herkes bir gün bunu öğrenecek..

     

     

    Top Gun \ Berlin-Take My Breath Away

    Başrollerini Tom Cruise ile Kelly McGillis in paylaştığı filmde, donanma pilotu olan Pete Mitchell'ın Top Gun onur ödülünü almak için verdiği mücadeleyi izlerken Charlotte ile yaşadığı insanların ayaklarını yerden kesen aşkına da şahit oluyoruz. Berlin'in nefes kesen bu şarkısını ise her dinlediğimizde bizlerde nostaljiye doğru uçuşa geçiyoruz..

     

     

    Dark \ Apparat-Goodbye

    Yayınlandığı günden bu yana hiç şüphesiz Netflix 'in en çok ses getiren yapımlarından biri olan Dark'ın, introsunu geçmeye kıyamadığımız o şarkısı da dizi kadar ses getirdi ve kimilerimizin playlistinde yerini aldı bile.

     

     

    Alacakaranlık2-Yeni Ay \ Bon Iver & St. Vincent - Roslyn

    Alacakaranlık serisinde yer alan pek çok beğenilmiş şarkı var fakat Roslyn, Yeni Ay partıyla bütünleşmiş bir şarkı olmuş.

     

     

     

    Fight Club \ Pixies-Where Is My Mind

    Gerek yönetmeniyle gerek başrol kadrosu ve senaryosuyla 7'den 70'e hayranları olan film, ele alınan yoğun metaforları ve izleyiciyi düşündürmeye iten sahneleriyle benim aklım nerede dedirtiyor. 

     

     

    Leon \ Sting-Shape of My Heart

    Natalie Portman ve Jean Reno'nun başrolde olduğu filmde, Sting'in yer alan Shape of My Heart şarkısı kalplerimize ve hafızalarımıza kazınıyor. Hatta filmden bi haber olan birisi bile bu şarkının hastası olabiliyor.

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.