Unutulmaz Müzikal Grease'den Birbirinden Güzel 10 Parça

Unutulmaz Müzikal Grease'den Birbirinden Güzel 10 Parça
  • 0
    0
    0
    0
  • Birçok dalda ödül almış 40. yıl dönümünü dolduran Grease filminin orijinali bir Broadway müzikalidir. Gördüğü büyük ilgiden sonra filmi çekilmiş 1978 yapımı efsane müzikal Grease, 50'li yılların Amerikan Koleji gençlerinin yaşamını ele almıştır. Başrollerimiz Danny ve Sandy'nin ilişkisi bu dönemin "Amerikan Rüyası"nın tam bir örneğidir. John Travolta ve Olivia Newton-John ikilisinin muazzam canlandırdığı bu müzikalde Billboard top-10 listelerinde yer alan 4 şarkı bulunmaktadır. Bunlar, Grease (Frankie Valli), Hopelessly Devoted To You (Olivia Newton-John), You're The one That I Want (Olivia Newton-John, John Travolta), Summer Nights (Olivia Newton-John, John Travolta)'dırİçlerinde bu 4 şarkının da bulunduğu unutulmaz 10 şarkıya bir göz atalım...   1-Grease - Frankie Valli Filmin adını paylaştığı jenerik müziği olan bu şarkıda solo gitarda Peter Frampton yer almaktadır. Zamanın en başarılı pop gruplarından Bee Gees üyesi Barry Gibb, bu şarkının yapımcısı ve söz yazarıdır. Şarkıda bariz bir şekilde filmin içeriğinden bahsedilmemiştir fakat temayı anlamaktayız. 2-Summer Nights (Olivia Newton John, John Travolta) Filmin ilk sahnelerinde yazlarını birlikte geçirmiş ve birbirlerine çoktan veda etmiş ikilimizin, aynı okula başladıklarını fark etmeden ayrı ayrı kendi arkadaş gruplarına anlattıkları yaz hikayelerini dinlemekteyiz. Serseri Danny ve romantik Sandy'mizin tabii ki bakış açıları ve yorumları farklı... 3-Look At Me I'm Sandra Dee - Stockard Chaning Bu parçaya dair üzücü bir gerçek vardır. Stockard Chaning'in canlandırdığı Rizzo karakterinin bu parçanın bir kısmında dalga geçerek "Elvis, Elvis let me be; keep that pelvis far from me" dediğini duyarız. Bu sahne Elvis Presley'nin öldüğü günde, 16 Ağustos 1977'de çekilmiştir. 4-Hopelessly Devoted To You - Olivia Newton John

    Filmde John Farrar tarafından yazılmış az sayıdaki hüzünlü şarkıdan biridir. En İyi Orijinal Film Şarkısı dalında filmin Oscar adaylığına gösterilen tek parçası olarak önemini korur.

     5-Greased Lightning (John Travolta, Jeff Conway)

    Filmdeki başrolümüz Danny ve çetesinden Kenickie (Jeff Conway)'in düeti olan Greased Lightning, argoda "hızlı bir şeyler" anlamına gelmektedir.

    6-Rock'n Roll is Here To Stay (She Na Na)

    50'li yılların Amerikan Kolej Balolarında kullanılan Rock'n Roll stereotipini yansıtan bu şarkı, filmde keyifli bir eşli dans sahnesinde kullanılmıştır.

    7-Tears On My Pillow-Sha Na Na Sha Na Na müzik grubunun ilk ve en iyi satan teklisi olan bu parça, Kylie Minogue tarafından 1990 yılında The Delinquents filmi için yeniden yorumlanmıştır. Bu versiyon Birleşik Krallık'ta listelerde 1 numaraya yerleşmiştir. Kylie Minogue versiyonu:  

    8-Sandy (John Travolta)

    Bu romantik parça, filmde Danny (John Travolta) karakterimizin, kendi hatasıyla kız arkadaşını kaybettiğini düşündüğü sahnede söylediği şarkıdır.  

    9-You're The One That I Want-Olivia Newton John, John Travolta

    Filmin şüphesiz en çarpıcı parçası. Sandy (Olivia Newton John)'nin büyük değişiminin üzerine ikilimiz (Olivia Newton John, John Travolta) düet yapıyor. Müzikalin orijinalinde olmayıp film için özel olarak yazılan bu şarkının yapımcılığı ve söz yazarlığını John Farrar üstlenmiştir. Amerika ve Birleşik Krallık'ta uzun süre 1 numara olan bu şarkı, filmin sonlarına doğru karşımıza çıkıyor.

    10-We Go Together-Olivia Newton-John, John Travolta

    Filmin final şarkısı. Mezuniyet yılı karnavalında çalan bu parça filmdeki arkadaş grubunun dostluklarının süreceği, bağlarının asla kopmayacağından bahsediyor.

      Filmin 2016 yılında "Grease Live!" adıyla yeni bir versiyonu çekilmiştir. Kadrosunda Julianne Hough, Aaron Tveit, Vanessa Hudgens gibi isimlerin bulunduğu İngiliz yapımı olan bu versiyon bizce, eski versiyonun tadını maalesef veremedi.   Kaynaklar: 1, 2        


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.