Stabilo’nun alanında oldukça kaliteli ürünler üreten köklü bir firma olduğunu bilmeyen yoktur. Böylesine önemli şirketlerin geniş kitlelere ulaşan reklam filmleri, afişleri oluşturması ve bunu toplumsal konularda farkındalık yaratmak adına yapması takdire şayan bir hareket. Stabilo tam da böyle bir konuda etkili bir reklam afişleri tasarlayıp bunu kamuoyu ile paylaştı. Toplumsal cinsiyet eşitliği temalı reklam afişleri istenilen yankıyı oluşturmasa da ben bu afişlerden oldukça etkilendim. 

 

 

Toplumsal hayatta arka sıralarda kalan harika kadınların varlığına dikkat çekmek için hazırlanan reklam afişleri DDB Group Germany tarafından tasarlanmış. Bu reklam sayesinde marka itibarına artı kazandıran şirket aynı zamanda böylesine önemli bir konuda hassasiyetini ortaya koyarak kamuoyunun sempatisini kazanmıştır.

 

 

 

Stabilo, yaptığı reklam afişleri ile tarihe adını yazdıramayan bu önemli kadınları gölgelerden günyüzüne çıkarmayı hedeflemiştir. Kadınların başarılarının erkekler kadar yankı uyandırmadığının altını kalın hatlarla çizmiştir. Toplumsal hayatın yükünü erkeklerle omuz omuza taşıyan kadınların değerine vurgu yapmak adına onları fosforlu kalemle parlatan reklam afişleri çok ince düşünülmüş. ‘Dikkat çekenleri vurgula’ sloganıyla kamuoyuna sunulan reklam kampanyasının iletilmek istenen mesajı hedef kitleye ustalıkla ulaştırdığı bir gerçektir. Güçlü kadınların başrol oynadığı reklam kampanyası fikrini çok sevdim. Toplumsal cinsiyet eşitliği kavramına farklı bir pencereden bakan bu reklam kampanyası diliyorum ki diğer firmalara öncü olur.