Fantastik Dünyanın En Gerçekçi Hali: Pan's Labyrinth

Fantastik Dünyanın En Gerçekçi Hali: Pan's Labyrinth
  • 0
    0
    0
    0
  • 2006  İspanya yapımı olan Pan's Labyrinth (IMDB: 8.2) gerçeğe kuşku ile bakmanızı sağlayacak Fantastik Film/Drama filmi. Savaşı, küçük bir kızın gözünden anlatan fakat çocuklar için olmayan film, görmek istemediklerimizi en acı şekilde gözler önüne sererken aynı zamanda fantastik bir yolculuğa çıkarıyor.

    Her şey İspanya’da faşist iktidarın hüküm sürdüğü dönemde 10 yaşındaki Ofelia'nın annesinin yanına taşınması ile başlıyor. İnsanların acımasızlığına küçük yaşta katlanamayan Ofelia kendini fantastik bir dünyada buluyor. Tümüyle yabancı olduğu bu gizemli dünya gerçek dünyayı aratmayacak kadar acımasız bir o kadar da göz kamaştırıcı.

    Hayatın tamaıyla bir yolculuk olduğu gibi film de bir yolculukla başlıyor. İspnya'nın en kırsalına indiğimiz filmde karanlık tarafı aydınlatan tek etken ise Ofelia ve eşsiz hayal gücü. Annesinin ikinci evliliği üzerine yeni bir bebek dünyaya getirmesi, komutan eşinin de isteği ile şehir hayatından bir anda sıyrılması Ofelia ve kitap aşkını zirvelere çıkarıyor. Minik tesadüfler, ipuçları ve mitolojinin kendini her alanda belli ettiği Pan's Labyrinth, bittikten sonra bile göz ucuyla pri aradığımız dakikalarla baş başa bırakıyor.

    Guillermo del Toro yönetmenliğinde çekilmiş ve En İyi Görüntü Yönetimi Oscar'ını alan, gösterime girdiği gün dakikalarca ayakta alkışlanmış bu film mutlaka izlemeniz gerekenler arasında.

    Fragmanı için: 

    Unutulmaz soundtracki için:


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.