Samsung Unpacked 2020: Galaxy Watch 3

Samsung Unpacked 2020: Galaxy Watch 3
  • 1
    0
    0
    0
  • Samsung yıllardır geliştirdiği akıllı saatlerinin en yenisi Samsung Galaxy Watch 3 bugünkü etkinlikte tanıtıldı. Tasarım anlamında eski tasarımdan çok kopmayan Samsung getirdiği yeniliklerde stilinize uymak ve sağlık takibinizi yapmanıza yardımcı olmak için yenilenmiş durumda.

    41mm ve 45mm olmak üzere iki seçeneğe sahip olan saatlerden 41mm olan saat Paslanmaz Çelik(48.2gr) bir kasa ile geliyor. 45mm olan kasada ise karşımıza Paslanmaz Çelik(53.8gr) kasanın yanına Titanyum(43gr) kasa ekleniyor. Titanyum kasanın verdiği dayanıklılık sayesinde 41mm modelden çok daha hafif bir saat ortaya çıkıyor. Ayrıca saatimizde yine hareket edebilen bezel yer alıyor buna Home butonu ve Geri dönme butonu eşlik ediyor.

    Kasalara eşlik eden kayışlara gelecek olursak; paslanmaz çelik modeller deri, titanyum model metal kayış ile satışa çıkacak. İşlemci tarafında çift çekirdekli Exynos 9110 işlemci ile gelen saatte işlemcide değişiklik yok. Asıl değişiklik 1GB RAM ve 8GB’a yükselen depolama alanında yaşanıyor. İşletim sistemi olarak Samsung’un kendi geliştirdiği Tizen Based Wearable OS 5.5 ile tanıtıldı.

    Batarya anlamında 41mm model 247mAh ve 45mm model 340mAh boyutunda bataryalar ile geliyor. Haftalar sürecek bir performans vaat edilmiyor olsa bile daha fazla dayanacağı iddia ediliyor. Sensör tarafında İvmeölçer, barometre, Gyro sensörü, Işık sensörü, Optik kalp ritim sensörü ve Elektrikli kalp sensörü ile geliyor. 

    Bağlantı tarafında Bluetooth v5.0, Wi-Fi b/g/n, NFC, GPS/Glonass/Beidou/Galileo ve LTE desteği ile gelen saatte LTE seçeneği bölgeye göre değişen bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Ülkemizde henüz akıllı saatlerin kendilerine ait SIM desteği bulunmuyor. 

    Ve bir saatin en önemli özelliklerinden birisi olan dayanıklılık tarafında 5 ATM basınca dayanabilen IP68 derecelendirilmeli Askeri standart MIL-STD-810G ile karşımıza çıkıyor. Ayrıca saatin camı Corning Gorilla Glass DX ile korunuyor. 

    Sağlık konusunda Kan basıncı(BP), Elektrokardiyogram(ECG), Kandaki oksijen satürasyonu(Sp02) takibi(pandemi dönemde fazlasıyla önemli bir özellik olmakta), uyku takibi, VO2 max, düşme algılanması, koşu analizi gibi yeteneklerle doldurulmuş durumda. 

    ">

    Fiyat konusunda 41mm Bluetooth 2.099 TL, 45mm Bluetooth 2.299 TL fiyat etiketiyle ön siparişe açılmış durumda.

    Kaynak-1 Kaynak-2 Kaynak-3


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.