Feng Shui: Eski Bir Sanatı Açıklamak Ve Evinizin Chi'sini Dengelemek

Feng Shui: Eski Bir Sanatı Açıklamak Ve Evinizin Chi'sini Dengelemek
  • 3
    0
    1
    2
  • İnsanlar Feng Shui ile konuştuğunda ve evlerinin doğru denge veya dengeye sahip olduğundan emin olmaya çalıştıklarında, bunun ne anlama geldiğini biliyor muyuz? Fengshui, 3.000 yıldan daha uzun bir süre önce Çin'de geliştirilmiş eski bir sanat ve bilimdir. "Feng" kelimesinin gerçek çevirisi rüzgardır ve "shui" sudur. Çin kültüründe hem rüzgar hem de su fiziksel sağlıkla ilişkilidir. Bu nedenle, Feng Shui iyi şans demektir. Taocu görüş ve doğa anlayışına dayanarak, dünya canlıdır ve canlılık ile doludur "qi" denir.

    Feng Shui, aslında insanlar ve çevre arasındaki etkileşimdir. Özel yaşam iyileştirmeleri sağlamak için bu etkileşimli enerjileri etkilemenizi sağlar. Bu etki, ortamın doğal enerji akışı ilkesine göre konumlandırılması veya tasarlanmasıyla sağlanabilir. Feng Shui, içinde yaşayan insanların sağlığını ve iyi şansını sağlamak için belirli bir bölgedeki enerjinin nasıl dengeleneceğini ortaya koyuyor. İnsanlar binalar tasarlarken, mobilya ve mülk yerleştirirken ve hatta insan vücudunu yerleştirirken, mekansal düzenleme ve yönelimle ilgili bu yasaları dikkate almalıdırlar. Bu öğeleri görüntülemek için benzersiz bir yol sağlar ve ortamınıza denge, rahatlık ve uyum duygusu katar.

    Feng Shui Elemanları

    Feng Shui'nin beş önemli unsuru; ahşap, metal, toprak, su ve ateş.

    Ahşap Büyüme ve canlılığı sembolize eder. Alanınıza ahşap nesneler yerleştirmek kişisel gelişiminize yardımcı olur. Bitkiler ve ahşap mobilyalar bunu eklemenin kolay yollarıdır.

    Metal Mantığı ve bilgeliği sembolize eder. Bilgi ve entelektüel keskinliği destekler. Bu öğeyi alanınıza eklemek için metal çerçeveler veya heykeller kullanın.

    DünyaDengeyi sembolize eder. Evinizin topraklanmasına ve dengelenmesine yardımcı olur. Dünyayı eve uygulamak için Dünya elementini kullanabilirsiniz. Örneğin, toprak elementlerini taş, kristal ve manzara resimlerine getirin.

    Su Bilgeliği ve dinginliği sembolize eder. Netlik ve rahatlama ile yardımcı olur. Aynalar, yansıtıcı yüzeyler ve akvaryumlar, su elementini mekânınıza eklemenin bir yoludur.

    Ateş Tutkuyu ve canlılığı sembolize eder. Dönüşümü, genişlemeyi ve oynaklığı temsil eder. Yangını artırmak için mum ve kırmızı nesneler kullanın.

    The Bagua Haritası

    Feng Shui ev tasarımında en sık kullanılan araç dikdörtgen bir haritadır. Bagua haritası, belirli bir alandaki enerjiyi analiz etmeye yardımcı olur ve akışı iyileştirmek için uzaya hangi öğelerin getirileceğini önerir. Bagua haritasındaki dokuz kadranın her biri, dekore etmenize yardımcı olacak bir öğeye ve renge sahiptir. Dokuz kadran servet, şöhret, aşk, aile, sağlık, çocuklar, bilgelik, meslek ve yararlı insanlardır. Haritanın Batı versiyonunu gösteriyorum, ancak geleneksel bir harita da var. Geleneksel haritalar, feng shui'ye yeni başlayanların gezinmesi zor olan pusula yönleri ile tanımlanır. Pusula kullanmak istemiyorsanız, batı pusulasına bağlı kalın ve kat planını ızgaralara bölün.

    Western Bagua Haritası Nasıl Kullanılır?

    Feng Shui'ye aşina değilseniz, dikdörtgen bir harita uygulamanın en kolay yolu onu bir plana yerleştirmektir. Kat planınızı çizin ve üzerine dördüncü dokuzuncu dedikodu haritasını yerleştirin. Giriş kapısı güneye bakmalı ve aşağıdaki üç kareden biriyle aynı hizada olmalıdır. İnsanlar genellikle Feng Shui'yi evlere veya dairelere dönüştürür, ancak dedikodu haritalarını her büyüklükteki alanda kullanabilirsiniz.

    Genel Feng Shui Dekorasyon İpuçları
    1. Giriş kapınızla ilgili iyi bir görünüm bırakın. Evinize enerji çekmek için sıcak bir giriş kapısına ihtiyacınız vardır.
    2. Dağınıklığı toparlayın. Çok fazla dağınıklık, enerjinin akmasını önler ve aynı zamanda beyninizi yorar. Temiz bir alan nefes almak ve kafanızı temizlemek için yer sağlar.
    3. Kristalleri daima kullanın. Aşk için kuvars, şifa ve zenginlik için ise sitmalin ya da sitrin kullanın.
    4. Havanın ve ışığın içeri girebileceğinden her zaman emin olun. Hava, Feng Shui'nin anlamını oluşturan kilit bir bileşen olduğundan, içeri girmesine her zaman izin verilmelidir. Doğal ışık ve havanın bu kombinasyonu iyi bir enerji ve gençleşme etkisi getirecektir.
    5. Yatak ve masayı daima kapılara doğru yerleştirin. Girişe bakmak gücü arttırır ve kırılganlığı en aza indirir.
    6. Doğal bir öge ekleyin. Her odayı bir ev bitkisi ile dekore edebilirsiniz. Sadece enerjiyi iyileştirmekle kalmaz, aynı zamanda sağlığı arttırır ve havayı doğal olarak temizler.

    Feng Shui'yi kullanarak, alanınıza nesnelerin yerleştirilmesinin aşk ve ilişkiler, kariyer ve mutluluk dahil olmak üzere yaşamın tüm yönlerini nasıl etkilediğini anlayabiliriz. Feng Shui; bize uyumlu bir enerji dengesini korumanın bölgede yaşayan herkesin iyi şans getirmesine yardımcı olabileceğini söylüyor.


    Yorumlar (1)
    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.