Bağımsız Piksel Art Rol Yapma Oyunu - Childiren of Morta

Bağımsız Piksel Art Rol Yapma Oyunu - Childiren of Morta
  • 0
    0
    0
    0
  • xo19 etkinliği kapsamında gerçekleştirilern Xbox Inside'da birbirinden güzel bağımsız oyunlar gösterildi. Bunlardan gözümüze en çok çarpanıysa Childiren Of Morta oldu. İki boyutlu ve kuş bakışı kamera açısını, piksel art ile birleştirip harika görsellikte bir bağımsız oyun oluşturabiliriz. Childiren Of Morta bunun en büyük kanıtı. RPG oyun seviyorsanız ve piksel art grafiklere ön yargılıysanız yine de denemeniz gereken bir yapım.

    Oyunun Mekanikleri:

    Rogue Like - Hack N Slash ve Action - RPG mekaniklerini harmanlayan oyunda, tek bir kahramanı değil, bir aileyi yönetiyoruz. Dövüş mekaniklerinde, mesafeli silahlarla saldırı, büyü saldırısı, bloke etme ve pasifler bulunuyor. Aynı anda tek bir kahraman yönetilebiliyoruz fakat, zindanlar ve açık arazilerde gittiğimiz görevlerde, düşmanların yapınısına ve zorluğuna göre, aile bireyini değiştirebiliyoruz. Seçebildiğimiz 6 farklı aile üyesinin her birinin kendi beceri ağacı var: Baba John: Kılıç ve kalkan kullanan korumacı bir savaşçı. En büyük kızı Linda: Okçu. Kevin: Ölümcül bıçaklar kullanan sessiz bir dövüşçü. Lucy: Ateş büyücüsü. Mark: Dövüş sanatları ustası. Ve Joey: Düşmanları, balyozuyla ezen kahramanımız. Bu becerilerin hepsine oyun başında sahip değiliz. Aile bireylerinin her birini tek tek geliştirip becerileri aktive edebiliyor ve yükseltebiliyoruz. Envanter sistemi ise, bilindiğin aksine karakterin donanımını değiştirmiyor. Saldırı gücünüz, hızınız gibi pasif etkilere etki eden eşyaları rasgele olarak yollarda bulabiliyoruz. Size uygun eşya karşınıza çıkmazsa oyunda eşya satın almanızı sağlayacak bir dükkan da bulabileceksiniz. Her zindanın sonunda birbirinden farklı ve zorlu Boss savaşları da sizleri bekliyor olacak! Boss savaşlarında zorlanıyorsanız da zindanlara girmeden önce, ufak düşmanlarla savaşaıp xp kazanabilir veya yan görev yapabilirsiniz. Elbette oyun tamamen zindanlardan oluşmuyor. Zindanların bulunduğu The Caeldippo Caves haritasının yanı sıra, yarı açık dünyaya sahip, ana ve yan görevleri de yapabildiğimiz The City Of Barahut ve The Land Of Terralava haritaları da bulunuyor. Elbette aile bağlarına odaklanan bir oyunda Co-Op(eşli oyun) olmazsa olmaz! Oyun hali hazırda local coop(aynı cihaz üzerinden eşli oyun) moduna sahip olarak çıkacak. Online coop üzerindeyse çalışıldığı ve ücretsiz güncellemelerle ekleneceği açıklandı.

    Hikaye Detayları:

    Hikayeye verilen detaylarda en dikkat çekeni, aile ve dostluk ilişkilerine göre karakterlerin kaderini ve hikayenin gidişatını belirlemek. Aile, aşk, umut, yalnızlık gibi duyguların ön planda olacağı oyunda, gerektiğinde çoğunluğu kurtarmak için zor seçimler, fedakarlıklar ve kayıplar yaşayacağımız söyleniyor. Yani karakterler arasındaki bağ ve fedakarlıklar hikayenin gidişatına oldukça etkili olacak. Oyun hali hazırda PC'ye çıkışını gerçekleştirdi ve Steam Fiyatı: 40.00TL Xbox ve Playstation için ise 15 Ekim 2019 tarihinde piyasaya sürülecek oyunun ön spariş fiyatları ise şu şekilde; Xbox Fiyatı: 62,50TL Plastation Fiyatı: 99,00(PS Plus üyelerine özel indirimli fiyatı: 89,10)

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.