Strateji ve Gizlilik Sevenlere: Shadow Tactics: Blades of the Shogun

Strateji ve Gizlilik Sevenlere: Shadow Tactics: Blades of the Shogun
  • 0
    0
    0
    0
  • Bu oyunun ismini daha önce hiç duymamış olabilirsiniz. Eğer öyleyse sakın kendinizi kötü hissetmeyin. Ben de sizden farklı değildim. Oyunlarda gizlilik temasını çok zor olmadığı sürece seven birisiyim. Bir bölgedeki tüm düşmanları teker teker sessizce öldürmek çok hoşuma gidiyor nedense. Assassin’s Creed serini de seviyor olmamın en büyük sebeplerinden birisi de bu olsa gerek. Geçen gün Steam mağazasında dolaşırken indirimlerde bir oyun gözüme çarptı: Shadow Tactics. Daha önce adını hiç duymamıştım açıkçası. Merak edip girince tamamen gizlilik odaklı, uzak doğu temalı bir oyun olduğunu gördüm. Üstüne üstlük bir de Türkçe altyazı desteği vardı. İngilizcem yeterli seviyede olsa da oyun oynarken Türkçe dil desteği olması hepimiz için büyük bir nimet, yalan yok. Oyunu indirip bir saat vakit geçirdikten sonra beklediğimden çok daha güzel bir oyunla karşı karşıya olduğumu fark ettim.

    Bir Shogun’dır Gidiyor

    Oyunun başında Hayato adlı bir ninjayı kontrol ediyoruz. Direkt bir kalede başlıyor oyun. Amacımız kalenin kapısını bir şekilde açarak bizim askerlerimizin kaleye girmesini ve kolayca ele geçirmelerini sağlamak. Fakat kale dümdüz yürüyüp geçilebilecek bir yer değil tabi ki de. Hayato kılıç kullanabiliyor, shuriken denilen ninja yıldızlarından atıp düşmanlarını uzaktan öldürebiliyor ve gizlilik oyunlarının vazgeçilmesi olan taş atıp düşmanların dikkatini dağıtabiliyor. Oyunun başlarında “Bu özellikler iyi hoş ama bir süre sonra sıkar.” der demez oyunun en sevdiğim özelliği beni karşılıyor. Hayato kalede düşmanları öldürürken kendisiyle aynı amaçta olan bir samuray ile karşılaşıyor: Mugen. Oyun bize bu noktadan sonra iki karakteri yönetme şansı veriyor ki bu sayı yer yer beşe kadar çıkabiliyor. Ve tahmin edebildiğiniz üzere ise Mugen, Hayato’dan farklı yeteneklere sahip. Kılıçlarıyla düşmanların arasına dalıp biçip geçebiliyor ve düşmanları kendisine çeken şişe benzeri bir şey atıyor. Bu noktadan sonra oyun sizden zeka kullanmanızı istiyor çünkü karakterlerden biri yavaşken birisi hızlı. Birisi çatılara tırmanabilirken diğeri tırmanamıyor. Birisinin alan etkili yetenekleri varken diğeri sadece bireysel yeteneklere sahip. Rastgele düz gittim adam öldürdüm olayı bu noktadan sonra daha bir zor oluyor. Her karakterin konumu ve yetenekleri büyük önem arz ediyor. Oyun bu karakter konusunda oldukça zengin. Uzaktan silahıyla düşman avlayan amcadan tutun tuzak kurabilen küçük kıza kadar her şey yeterince tatmin ediyor.

    Oyun İçi Karakterler

    Hayato – Oyunun ana karakteri ve onu çoğu görev için kullanacağınız karakter. Yetenekleri ise ninjato saldırısı, shuriken atışı ve taş. Mugen - Karşılaştığınız ikinci karakter ve sert bir samuray. Saldırıları ise katana, kılıç rüzgarı ve rakiplerini çekmek için bir şişe Sake fırlatabilmesi. Mugen öylesine güçlü ki, çatılara eşya fırlatabiliyor ve cesetleri taşırken aynı anda da koşabiliyor. Takuma – Bir nevi destek karakteri. Cephanesi sınırlı olan bir silah taşıyor. Bu yüzden kaç mermi kaldığını hesaplıyor olman çok önemli. Diğer becerileri ise uyutma, patlayıcı bombalar ve evcil bir hayvan olan Kuma Tanuki'dir. Yuki – Bir hırsız ve aynı zamanda da diğer karakterler arasında en çevik olanıdır. Yetenekleri ise hançer, tuzak kurabilme ve düşmanları kendine çekmek için bir nevi flüt çalabilmek. Aiko – Diğer karakterlerin ulaşamadığı yerlere kılık değiştirerek ulaşabilen bir suikastçi. Yetenekleri ise saç tokası ve düşmanları kısa süreliğine kör edebilen bir hapşırma iksiridir.  Shadow Tactics: Blades of the Shogun hikayesi konusunda çok da iddialı bir yapım değil. Klasik uzak doğu hikayelerinde gördüğümüz karakterlerden çok da farklı kişiliklerle karşılaşmıyoruz oyun boyunca. Zaten oyunu oynarken hikaye çok umurunuzda olmayabiliyor açıkçası. Bu durumu biraz Souls-Like oyunlarındaki duruma benzetiyorum kendimce . O oyunlardan da çok zevk alıyorum ama dönüp sorarsanız kaç tanesinin hikayesini biliyorsun diye hiçbir cevabım olmaz. Burada da durum çok farklı değil. Oyun size öyle güzel bir gizlilik mekaniği sunuyor ki arkada dönen hikaye bir noktadan sonra umurunuzda olmayabiliyor ve bu durum oyun zevkinizden çok da bir şey alıp götürmüyor. Çok detaylandırıp oyun zevkinizi kaçırmak istemiyorum. Eğer hem gizlilik seviyor hem de bu gizliliği eyleme geçirirken düşünmekten, kafa yormaktan keyif alıyorsanız, mutlaka Shadow Tactics: Blades of the Shogun’a göz atmalısınız.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.