Oyunlardaki Easter Egg'ler ve Göndermeler

Oyunlardaki Easter Egg'ler ve Göndermeler
  • 0
    0
    0
    0
  • Birçok oyun kendinden önce gelen oyunlara yaptıkları easter eggler ile atıflarda bulunur. Bunlar çoğu zaman aynı yapım şirketlerinin çatısı altında olsa da bazen başka şirketlerin oyunlarına göndermelerde bulunulduğu olmuştur. Bugün birlikte bu göndermelere bakacağız.
    1. Listemizin ilk sırasında Mortal Kombat 9 var.
    Bu oyun Warner Bros tarafından yayınlamıştır. Bu sayede Warner Bros’un diğer kollarında erişim imkânı her zaman bulmuştur. Daha öncesinde DC ile birleşen Mortal Kombat serinin geri kalanında yoluna tek başına devam etse de arada konu ve hikâye dışı karakterleri de bünyesine katmıştır. Bunlardan ikisi oldukça fazla hayran kitlesine sahip Kratos ve Freddy Krueger ’dır.
    1. Assassin Creed: Transformers
    Her ne kadar garip gelse de evet Assassin Creed ’de Transformers ‘a gönderme var. Bu resimde ise Transformers karakterlerinden Optimus Prime'ın gövdesini görüyoruz. Bunun sebebi nedir neden yapılmıştır bilemeyiz ama yine de oyunlarda böyle şeyler görmek oyunculara güzel anlar yaşatabiliyor.
    1. Battlefield 3: Mirror’s Edge
    Battlefield 3 ‘te karşımıza çıkan gönderme is Mirror’s Edge’ye. Yüksek bir binanın köşesinde Mirror’s Edge’ den tanıdığımız Faith ’in ayakkabılarını görmemiz mümkün.
    1. Battlefield 3: Dead Space
    Yine aynı oyundan bu kez uzaya bir gönderme var; Dead Space.
    1. Bu seferki göndermemiz ise BioShock’tan bir klasiğe PacMan’a:
    Bu gönderme ise eski ve oldukça güzel bir oyuna saygı duruşu niteliğinde. Yere düşmüş bir pasta ve kurşun delikleri ile PacMan’a bir hoş göndermede bulunuyorlar.
    1. Bu gönderme ise biraz karışın bir sıralama gerektiriyor ama buna değer; BlackOps’den Batman’a.
    Birkaç karışın adımı izledikten sonra denizden gökyüzüne süzülen Batman ’i görmemeniz işten bile değil. Adımlar karışık ve saçma gelse de buna değecektir. Aynı zamanda Batman ’i canlandıran Cristian Bale ‘nin en sevdiği kitapları da bu haritada görmek mümkün. 7. Borderlands 2: Minecraft Birbirinden alakasız olan bu iki oyundan Borderlands 2, Minecraf’ta oldukça güzel bir göndermede bulunmuş. Bir haritanın belli bir noktasında bazı talimatları uygulayarak klasik Minecraft küplerinin kapattığı bazı kapılar görebilirsiniz. Bu kapıların ardında ise sizi bekleyen birkaç Creeper var.
    1. Duke Nukem Forever: Halo
    Bu oyunda ise telsizden bize zırha ihtiyacımız olup olmadığını soran bir kişiye ‘’zırhlar korkaklar içindir’’ dedikten hemen sonra Halo oyununa ait zırhları görüyoruz. Bu hoş ama iğneleyici göndermede yine bize oldukça güzel dakikalar geçirtmiştir. Yine aynı oyunda bir masanın üstünde Inception filminde Leonardo Dicaprio’nun canlandırdığı karakterin rüya çarkını bir masada döndüğünü görebiliriz.
    1. Fallout New Vegas: İndiana Jones
    Bu oyunda ise nükleer bombadan korunma için bir buzdolabının içine saklanmış İndiana Jones’un    kemiklerini görebiliriz. Ne yazık ki buzdolabı pek faydalı olamamış.
    1. Bir dönemin en iyi oyunlarından biri olan GTA San Andreas ’tan HalfLife ‘a muhteşem gönderme.
    Haritanın bir bölgesinde bulunan bir laboratuvarda bize oldukça tanıdık gelen birkaç şey görüyoruz. Laboratuvarın düzeni duvar boyaları ve dizaynı HalfLife ile aynı gözükmektedir. Bunun dışında içine giremediğimiz bir odada ise Gordan Freeman’ın levyesini görmek mümkün.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.