Müziği Şarkıların ve Kelimelerin Ötesine Taşıyan Bir Yetenek: Can Atilla

Müziği Şarkıların ve Kelimelerin Ötesine Taşıyan Bir Yetenek: Can Atilla
  • 0
    0
    0
    0
  • Kendi deyimiyle "Müziği şarkıların ve kelimelerin ötesine taşımak gerekir. Ben bunu yapmaya çalışıyorum" diyen kompozitör ve müzisyen Can Atilla, 1969 yılında Ankara'da doğdu. 1980 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'na girdi. Moskova'da keman ve piyano eğitimi aldı, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nda keman çaldı. 90'ların başında ilk albümünü çıkarıp yavaş yavaş yavaş tanınmaya ve İngiltere, Hollanda, Türkiye'de albümleri yayınlanmaya başladıktan sonra tüm dünyada gözleri üzerine çekmeyi başardı. Besteleriyle pek çok ödül aldı, uluslararası platformlarda new age müziğin Türkiye temsilcisi olarak anılmaya başlandı. Ferhunde Hanımlar, Bizim Evin Halleri, Şaşıfelek Çıkmazı gibi pek çok dizi, film ve belgesel müziklerini besteledi. Sayısız ödül ve albümleriyle sanat hayatını sürdürmeye devam eden sanatçıyı daha yakından tanıyabilmek için kelimelerin ötesine geçerek sizleri dinlerken uzaklara götürecek besteleriyle baş başa bırakma zamanı geldi:
    1) Can Atilla - Hamamda İlk Gözyaşları
    Sanatçının 2005 yılında çıkardığı Cariyeler ve Geceler albümünde yer alan bu parçayı sevmemek ne mümkün! Dinlerken hepimizi alıp bir yerlere götürüyor. Hem huzuru hem hüznü bir arada sunmayı başarıyor.
    2) Can Atilla - Rumeli Hisarı'nın Yapılışı
    Mistik, oryantal ve klasik ögeleri bir arada barındıraran parçalardan biri olan Rumeli Hisarı'nın Yapılışı, sanatçının 2006 yılında çıkardığı 1453 - Sultanlar Aşkına albümünde yer alan şaheserlerden yalnızca bir tanesi.
    3) Can Atilla - Akdeniz'de Gün Batımı
    Aşk-ı Hürrem... Albümün adı bile içindeki parçaların neler sunacağının habercisi. Muhibbi mahlaslı Kanuni Sultan Süleyman'ı, Piri Reis'i, Mahidevran'ı, Mimar Sinan'ı ve daha nicelerini enstrümanlarla okuma fırsatı veren sanatçı, tarih sayfalarında yolculuğa çıkarıyor adeta bizleri.
    4) Can Atilla - İstanbul'da İlk Gezinti
    Tarih sayfalarında çıktığımız yolculuğun ilk durağı elbetteki İstanbul! Daha fazla söze gerek duymadan notaların güvenli sularına bırakıyoruz kendimizi.
    5) Can Atilla - Leyla ile Mecnun
    Ve sırada Atilla'nın 2018'in Ocak ayında çıkardığı Gönderilmemiş Aşk Mektupları albümünden bir parça Leyla ile Mecnun... Albümdeki parçaların tamamı sanatçının daha önceki albümlerinde yer alan bestelerinin akustik versiyonları olarak kaydedilmiş. Orijinal hallerini dinlemek ne kadar keyifliyse akustiklerini dinlemek de apayrı bir keyif sunuyor.
    BONUS
    Kaynak: 1

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.