Poppy ve Grimes Arasında İpler Gerildi!

Poppy ve Grimes Arasında İpler Gerildi!
  • 0
    0
    0
    0
  • Alternatif müziğin yetenekli ve özgün ismi Grimes ile YouTube'u fetheden ve müzikal kariyerine sağlam adımlar atan Poppy'nin son zamanlarda yaşanan gerginliğini masaya yatırıyoruz.

      2018'in başlarında Poppy, Grimes ile iletişime geçip birlikte müzik yapmayı teklif etti. İlerleyen zamanlarda birlikte stüdyoya girip şarkılar yapmaya başlayan ikili, bu haberi sosyal medya aracılığı ile hayranlarına duyurmuşlardı. İkili birlikte çalışarak birçok şarkı yaptılar. Yayımlanacak şarkılardan birinin "bir şeyleri yıkmak" ve bir diğerinin ise "güç" ile ilgili olduğunu belirttiler. Sosyal medyada birlikte paylaşılan fotoğrafları ile verdikleri bu bilgiler, Play Destroy ve We Appreciate Power şarkılarına aitti.

    Grimes, We Appreciate Power tekli kapağında.

    Fakat bu tanıtım ve sözleşme, Grimes'ın "haberim yoktu" dediği başka bir olayın patlak vermesine sebep oldu. İşbirliğinden haberdar olan Grimes'ın hayranları bu birlikteliği onaylamadı. Poppy'nin birlikte çalıştığı ve işlerini yürüttüğü Titanic Sinclair'in Mars Argo ile olan davası hala sürmekteydi. Poppy'e oldukça benzeyen videoları ve tarzı ile yine Titanic Sinclair'in bir projesi olan Mars Argo, fiziksel ve psikolojik taciz nedeniyle Titanic Sinclair'e dava açmıştı.

    Poppy ve Mars Argo.

    Grimes, düet teklifini kabul ettiğinde bu davadan haberinin olmadığını belirtti. Poppy'den albümdeki düeti en azından dava sonuçlanana kadar piyasaya sürmemesini rica etmiş. Fakat Poppy, Grimes'ın haberi olmadan yeni çıkan "Am I A Girl?" albümünü Grimes ile yaptıkları Play Destroy şarkısına yer vererek 31 Ekim 2018 tarihinde yayımladı.

    Daha sonra Poppy, 30 Kasım 2018 tarihinde Billboard ile albümü hakkında konuştuğu bir yazı paylaştı. Yazıda Grimes ile işbirliği sırasında yaşadığı sorunları da anlatan Poppy, "Grimes ve onun kendini feminist olarak öne çıkaran takımı tarafından zorbalığa uğradım. Aylar önceden şarkının yayımlanma planını yapmıştık, ve o buna engel oluyordu. Şarkı yazarlarına zorla gizlilik sözleşmesi imzalatıyordu ve oluşturdukları şeyin bir parçası değilmiş gibi görünmelerini sağlıyordu. Vaadettiği şeyleri yapmıyor. Bu konu hakkında oldukça dışa dönük olan ama kapalı kapılar ardında tam tersi olan bir kadın ile çalışmak oldukça hayal kırıcı. Bu gerçekten feminist olan ve birbirlerini destekleyen kadınlar için de ümit kırıcı." ifadelerine yer verdi.

    Poppy, Am I A Girl? albümünün yeni teklisi, heavy metal türündeki şarkısı X'in kapağında.

    Grimes, Poppy'nin açıklamaları sonrası Instagram üzerinden paylaşım yaptı: Grimes, yazıda "Poppy, beni iğrenç bir durum içerisine soktun ve bunun bir parçası olmak istemediğim için beni cezalandırmaktan vazgeçmiyorsun. Seninle çalışmak istemiyorum, nasıl olsa şarkıyı sızdırdın. İstediğin şeyi elde ettin, bırak gitsin." cümlelerine yer verdi, kısa bir süre sonra paylaşımını sildi. Bu olaylar üzerine Grimes, Poppy ile çıkacak olan We Appreciate Power şarkısından Poppy'nin kısımları yerine yakın arkadaşı ve halihazırda uzun zamandır birlikte çalıştığı HANA'nın vokallerini getirdi. 29 Kasım 2018'de çıkan We Appreciate Power, bütün bu dramalara rağmen hayranlar tarafından oldukça ilgi gördü ve beğenildi.  

    Umarız ki alternatif müziğin farklı ikilisi arasındaki bu gerginlik bir an önce tatlıya bağlanır.

       

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.