Ai Weiwei'nin Mülteci Sorununu Tüm Gerçeğiyle Yansıttığı Filmi: Human Flow

Ai Weiwei'nin Mülteci Sorununu Tüm Gerçeğiyle Yansıttığı Filmi: Human Flow
  • 0
    0
    0
    0
  • Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi'nde "Ai Weiwei Porselene Dair" ismiyle sergisini açan, dünyaca ünlü Çinli sanatçı, fotoğrafçı, film yapımcı, heykeltıraş ve eleştirmen Ai Weiwei'nin, Human Flow ismindeki filmi yayınlandı.

    Türkçe'ye İnsan Seli olarak çevrilen film, belgesel formatında ve 140 dakika. Amerika ve Kanada gibi bazı ülkelerin önde gelen festivallerinde de gösterilen filmde, yürek burkan mülteci sorunu işlenmekte. Küresel boyutta ele alınan mülteci sorununu yaşayan ülkelerden görüntüler içeren filmde Türkiye'den de görüntüler bulunuyor. Filmde 65 milyon insanın nasıl evlerinden uzakta yaşamak zorunda kaldıkları anlatılıyor.  Çocuklar, kadınlar ve sırtlarında kilolarca yük...

    Irak, Suriye, Pakistan, Afganistan, Türkiye gibi mülteci sorunu yaşayan toplamda 33 ülkeden görüntüler, fotoğraflar, kayıtlar içeren film toplam 1 yılda çekilmiş. Sorunların başında savaş ve yıkımlar gelse de aç susuz yaşamanın, kuraklığın genel boyutuyla iklimine etkileri de oldukça ön planda. Binlerce insanın dağları aşması, denizleri geçmesi, yaşama sımsıkı tutunma çabası gözler önüne seriliyor. 

    Ağır darbe alanlar, yaralılar, tutunamayanlar... Çoğundan haberimiz var, çoğunu duyuyoruz gibi düşünsek de, aslında hiçbir şeyden haberimizin olmadığı gerçeği tokat gibi yüzümüze vuruluyor bu filmde.

    Irkı fark etmeksizin tüm insanların bir arada yaşamasını dileyen Ai Weiwei'ye gönülden katılıyor ve izlenmesi gereken filmler listenize bu filmi eklemenizi öneriyoruz.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.