Yeraltından Bir Ses: Probs

Yeraltından Bir Ses: Probs
  • 0
    0
    0
    0
  • Emre Yolgiden, müzik kariyerine 6 yıl önce ilk kaydını alarak başlangıç yaptı. İlk kaydını aldığı zamanlarda çok sayıda amatör kayıtlar yapmış. O dönemleri şu şekilde özetliyor:
    "İlk kayıtlarımı aldığım zaman şu andaki kadar imkan da yoktu elimde, zaman içerisinde kendimi rap müzik sektöründe geliştirdim, amaçlarım ve hedeflerim oldu, bu amaçlar ve hedefler doğrultusunda çalışmalarıma farklı arkadaş grupları ile devam ettim. Az önce bahsettiğim imkansızlıklar yüzünden işin mutfak kısmını da, video kısmını da kendim halletmem gerekiyordu."
    İlk mix’ini 2012 yılında yayınladığı “Deneme“ adlı parçaya uyguladı. Yapmış olduğu mixten sonra işin mutfak kısmında kendisini geliştirmeye karar vermiş. Bu kararı aldıktan sonra gerçekten bu iş için uygun olduğuna inanmış ve kendini internetten, kitaplardan ve çevresinde bu işte deneyimli ve birikimli kişilerden yardım alarak işe başlamış. Emre Yolgiden, tüm şarkılarının miksaj işlemlerini de kendisi yapmaktadır aynı zamanda. Yapmış olduğu ilk şarkıyı kendi adıyla yayınladı. Çalışmalarını 3 sene boyunca bu şekilde yürüttü. Sonrasında kendi ismini kullanmadı ve kendine bir nevi "sahne ismi" yarattı. Yaratmış olduğu bu ismi çıkarmış olduğu ilk yeraltı albümü ile dinleyicilerine sundu. Bu ilk albümümün adı “Probs“du. Bu albüm aslında onun çizgisinin değiştiğinin habercisiydi ve 2015’ten sonra müzik kariyerine Probs olarak devam etti. 2015 yılında tamamen kendi ilgi alanı dışında bir bölüme başladı. İstanbul Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık bölümünde 2 yıl öğretim gördü. İdealinin aslında bu olmadığını biliyor ve kendi müziğinin dışında işin mutfak kısmıyla da en az kendi müziği kadar ilgi duyuyor, bunun için İTÜ Müzik Teknolojileri bölümüne hazırlanmakta. Kendisi şu anda kendi single’larını çıkartıyor, Galatasaray İTM’de Sound Engineering programını okuyor ve aynı zamanda Babajim Stüdyoları'nda asistanlık yapıyor.  

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.