Leyla ile Mecnun'dan Bize Kalan 10 Duygusal Sahne

Leyla ile Mecnun'dan Bize Kalan 10 Duygusal Sahne
  • 4
    0
    0
    0
  • Leyla ile Mecnun her ne kadar absürd komedi dizisi olsa da 103 bölümlük tarihinde izleyenleri defalarca üzmüş, zaman zaman ağlatmış ve eğlenceli sahneleriyle olduğu kadar duygusal sahneleriyle de hafızalara kazınmıştır. Bu unutulmaz dizinin en duygusal anlarından sizler için bir derleme hazırladık. Dizinin jargonuyla söylemek gerekirse: Dikkat! Sakız çiğnetebilir!

    Bu Acı Geçiyor Mu? - 17. Bölüm

    “Ama ben güçlü olmak istemiyorum ki, ben Şekerpare’yi istiyorum.” Şekerpare’nin gidişiyle neye uğradığını şaşıran İsmail, her ne kadar daha önce sevdikleri tarafından terk edilmiş olsa da içi ilk defa böyle acımıştır. Bu acının nasıl geçeceğini hatta geçip geçmeyeceğini bile bilmemektedir.

    Sadece Gitme Kal Demeni İstedim - 20. Bölüm

    Etrafına bir bak ya, sen nereye bakarsan orada olmaya çalışıyorum Leyla, farkında değil misin bunun?” Leyla’nın Amerika’ya gideceğini öğrenen Mecnun, elinden geleni ardına koymaz. Leyla’nın babasıyla konuşur, okulundaki hocalarıyla görüşür, her şeyi yapar sırf Leyla gitmesin, kalsın diye. Yaptığı hiçbir şey için takdir beklemese de tek bir isteği vardır: Leyla’nın görmesi, beğenmesi. Fakat Leyla’nın da tek bir isteği vardır: Mecnun’un “Gitme, kal.” demesi.

    Baba Göm Beni Buraya - 22. Bölüm

    “Bana o kadar sert vur ki uyanayım, eğer uyanmıyorsam, uyandıramıyorsan baba göm beni buraya!” İskender, Leyla’nın uçağının düştüğünü ve hayatını kaybettiğini söyler Mecnun’a. Mecnun ise son günlerde Benjamin yüzünden gördüğü rüyalardan olduğunu düşünür, babasının söylediklerine inanmaz. Benjamin gelip her şeyin gerçek olduğunu söylediğinde ise Mecnun’un dünyası başına yıkılır.

    Ben Bu Oyunu Bozarım - 23. Bölüm

    “Daha ne yapmamı istersin? Senin için ölürüm, gerçekten ölürüm. Artık oyun oynama bana. Ben bu oyunu bozarım ama.” Bir sahnede insanın gözleri dolarken yine aynı sahnede şaşkınlıktan ağzı açık kalabilir mi? İşte o sorunun cevabını evet yapan sahnedir bu. Leyla ile Mecnun tarihinin en ikonik sahnelerinden biri olan Mecnun’un kafasına sıkması, kesinlikle birçoğumuzun en çok duygulandığı sahnelerden biriydi. Mecnun’un Leyla için her şeyi yapabileceğini, her derde katlanabileceğini biliyorduk, fakat kendisini vurabileceğini sanırım hiç kimse düşünmezdi.

    Leyla ile Konuşuyor - 30. Bölüm

    “Bazen dil, gönlün hissetiklerini kelimelere dökemez. Eğer sevdiğinin yanındaysan, konuşmak zaten gürültüden başka bir şey değildir.” Leyla’nın ölümüyle tamamen yıkılan Mecnun, 1 yıl sonra Leyla’nın mezarının başındadır. Mezarı izler, Leyla ile konuşur fakat kimse bunu duymaz. Çünkü Aksakallı Dede’nin de dediği gibi “Bazen dil gönlün hissettiklerini kelimelere dökemez.”

    Ben Tanımıyorum Seni - 51. Bölüm

    “Ben senin adını değil seni sevdim ya, Leyla ya da Sedef ya da kimsen, ben tanımıyorum seni.” Mecnun, Sevim’i kurtarmayla uğraştıkları günün sonunda Sedef’e gelir. Sedef ise Şirin’in adını değiştirip Leyla yapması üzerine Mecnun’un onunla olacağını düşünüp tavır almıştır. Fakat Mecnun’un Leyla manyağı olmadığının farkında değildir. Mecnun ilk Leyla’dan sonra ilk kez birini gerçekten sevmiştir ve bu ne Leyla’nın ciğerinin onda olmasından ne de ikinci adının Leyla olmasındandır. Fakat Sedef, Mecnun’u anlayamamıştır.

    Sen Hep Kaçacak Mısın Benden? - 58. Bölüm

    “Her şeyi ve herkesi karşımıza almadan ne sen Leyla olabilirsin ne ben Mecnun.” Sedef ve Mecnun birbirlerini ne kadar sevdiklerini farkında olsalar da Sedef aralarına mesafe koymaya karar verir çünkü birlikte olduklarında çevrelerinde kötü olaylar yaşandığının farkındadır. Mecnun ise Sedef’in sürekli olarak kendisinden kaçmasından sıkılmış ve yorulmuştur. Onun için bir arada olmaları, yaşanacak her şeyden daha önemlidir.

    Değilsin - 61. Bölüm

    -Leyla benim. -Değilsin. Sedef Mecnun’la birlikte olmak için her şeyi yapmaya hazırdır, bu yüzden de Karabasan’la işbirliği yapar ve Mecnun’la birlikte uzaklara gitmeye karar verir. Fakat Karabasan’la işbirliği yaptığında Şirin’den bir farkının kalmadığının, kendisinin de Mecnun’u kandırmış olacağının farkında değildir. Mecnun ise hiç kimsenin asıl Leyla olamadığını fark eder.

    Anne Evladını Kokusundan Tanır - 72. Bölüm

    “Hep sorardım ‘Anne nasıl anladın benim olduğumu?’ diye, ‘Anne evladını kokusundan tanır.’ derdi, hoşça kal canım kızım.” Mecnun sayesinde yıllar öncesine dönüp annesiyle ölmeden önce bir kez daha görüşme imkanı yakalar Leyla. Fakat yetişkin halini hiç görmeyen annesinin onu yine de her koşulda tanıyabileceğini farkında değildir. Leyla’nın annesinin sözleri ve ardından gelen Aksakallı Dede’nin konuşması kesinlikle Leyla ile Mecnun’un en duygulandıran sahnelerinden biridir.

    Ben Nurtensiz Ne Yaparım? - 103. Bölüm

    “Nurten içeri girdi, yavrumuzla birlikte çıkacaktı. Niye çıkmıyorlar İskender?” Aynı anda hem doğmamış çocuğunu hem de eşi, yol arkadaşı Nurten’i kaybeden Erdal’ın acısı tahmin edilemez büyüklüktedir. Hastane koridorunda adeta yıkılışı, sesindeki acı, izlerken gözleri doldurmaya yeter de artar bile. Bonus sahne: Leyla ile Mecnun’un Ben de Özledim dizisinde verilen finali. Mecnun hakkındaki gerçeği öğrendiğimiz, ona ve yaşadıklarına bir kez daha en içten şekilde üzüldüğümüz o sahne. “Çünkü yani tüm hayatı o oda kadar abi Mecnun’un.” [video width="640" height="360" mp4="https://cdn.wannart.com/production/post/2019/08/videoplayback.mp4"][/video]

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.