Gamerların Maruz Kaldığı Saçma Sorular

Gamerların Maruz Kaldığı Saçma Sorular
  • 0
    0
    0
    0
  • Biz gamerlar gönül rahatlığı ile oyun oynamak istesek de her zaman bu olmuyor. Çoğu zaman aşırı saçma tepkilere ve durumlara maruz kalıyoruz. Bu durumlardan bir kaçı şöyle:
    1. Çocuk musun sen?
    Sürekli olarak maruz kaldığımız bu sorunun cevabını ne kadar akıl dolu anlatsak da anlamak istemezler. Oyun oynamak günümüz şartlarında spesifik olarak çoğu mobil oyunu ve Minecraft’ı saymazsak eğer kesinlikle çocuk işi değildir. Bu soruyu soranlara Witcher 3, Undertale, Brothers: A Tale of Two Sons, Dark Souls ve Fallout serileri gibi oyunlar oynatabilseydik eğer, ne demek istediğimizi gayet net bir şekilde anlarlardı. Ama nafile. Bırakın oynatmayı onları konsollara veya PC’ye oturtamazdık bile.
    1. Sıkılmıyor musun sürekli oynamaktan?
    Hayır sıkılmıyoruz. Çünkü gündelik hayattan ve sıkıcı iş ve okul ortamlarında tek kaçış yolumuz oyunlardır. Şöyle açıklayalım; oyun oynamak belli bir beceri ve yaratıcılık ister. Bu sadece PC veya konsol oyunları için değil aynı zamanda masa oyunları içinde geçerlidir. Oyunun akışına kendini kaptırmak ve sonuca ulaşmak için yüzlerce farklı yol gerekir. Ve bu yollara da ancak yıllarca oyun oynamış ve oyunların temel mantıklarını bilen insanlar ulaşır. Bu soruyu soran insanlar genel olarak oyunları içeriklerine göre değil de temel bir çatı altında topladıkları için, asla ve asla kırmızı varilleri vurarak birden fazla düşmanı öldüreceklerini bilmezler. Gündelik hayatımızda da sorunları çözmek gamerlar için sorun olmazken ve çoğu akıl gerektiren zor işleri çözmek problem değilken sürekli böyle eleştirilere maruz kalırız. Yani oyun oynarken birden fazla yol ve yöntem kullanarak eğlenen bizler oyunları tek bir kalıbın içine sığdırmayız, sığdıramayız. Ve bu soruyu soran kişilere vermek isteğimiz cevap şudur; sosyal medyadan ve sahte insanlardan sıkılmadınız mı?
    1. Artık biraz sosyalleşin.
    Gamerlar sanıldığının aksine asosyal değil hatta sıradan bir insanın sahip olduğu sosyal ortamdan daha fazla arkadaşa ve dosta sahiptirler. Yıllarca birlikte oyun oynadığımız ve online oyunlar sayesinde tanıştığımız dostlarımız ile artık o oyunları oynamasak bile sürekli olarak devam eden ve sanaldan gerçeğe uzanan birçok dostluk serüvenimiz var. Birbirimizin yüzünü bile görmeden sadece oyun içi diyaloglarımız ile dost olduğumuz bu insanlar ile rahatlıkla dertlerimiz paylaşabiliyor sorunlarımı anlatabiliyor ve çözüm bulabiliyoruz. Sanal ortamdaki dostluklarımız çoğu gerçek dünya dostluğundan daha kalıcı ve samimi. Birçok gamer sanalda tanıştığı insanlar ile gerçek hayatta da görüşür ve hatta birbirlerinin düğünlerine bile giderler.
    1. Beynini oyunlar ile harcıyorsun.
    Hayır harcamıyoruz. Aksine herhangi bir gamera herhangi bir araba markası, mitolojik öğeler, silahlar, ilginç hikayeler ve felsefi sorular sorduğunuzda tahmin bile edemeyeceğiniz bir bilgi birikimi ve yaşanmışlıkla karşılaşırsınız. God of War oynayan bir insanın Yunan mitolojisi hakkındaki bildiklerini birçok kitap okuyarak ancak erişebilirsiniz. Need for Speed oynayarak büyümüş bir nesle ise hangi arabanın daha hızlı olduğu veya modifiye ile ilgili bilgisine de ancak sanayide ulaşabilirsiniz. Call of Duty ve Battlefield oynayan bir insanda birinci ve ikinci dünya savaşlarını üstün körü anlatmazsınız aşırı saçma olur. Sürekli online oyun oynayan bireylerinde problem çözme ve sonuçlara ulaşma becerisindeki artışlar bilimsel olarak kanıtlanmış şeylerdir. Yani beynimiz körelmiyor aksine daha da gelişiyor.
    1. Vaktini daha iyi değerlendiremez misin?
    Oyunlar bizim hobimiz. Boş zamanında kitap okuyan veya film izleyen bir bireye nasıl ki böyle bir soru sorulmaz ise oyun oynayan bir insana da sorulmamalıdır. Çünkü oyun oynamak çoğu insan için sadece bir eğlence aracıdır. Vakit öldürürüz ve kafamızı boşaltırız. Çoğu insan boş zamanını sosyal medyada harcar. Bu durum oyunlardan daha çok eleştirilmesi gereken bir durumdur. Çünkü biz oyun oynarken aynı zamanda beyin jimnastiği de yapıyoruz. Ama sosyal medyada zaman öldüren bir bireyin ise kazandığı çok az şey vardır. Yapılan çoğu araştırmanın da neticesinde konuşuyorum, oyun oynamak film izlemek, kitap okumak ve minimum beyin geliştiren aktiviteler kadar faydalıdır.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.