Bu Dünyaya Fazla Olduğunu Düşündüğümüz 5 Türkçe Şarkı

Bu Dünyaya Fazla Olduğunu Düşündüğümüz 5 Türkçe Şarkı
  • 0
    0
    0
    0
  • Hayatta bazen öyle anlar oluyor ki, insanlar kendilerini soyutlamak isteyebiliyor veya soyutlanmış hissedebiliyor. Yaşanılan garip olaylar ve güç durumlar, ister istemez iç dünyamıza yansıyor bu da duygu ve düşüncelerimizin kararmasına sebep oluyor. İşte tam da böyle anlarda, öyle şarkılar var ki ruhumuza sanki bir ağrı kesici gibi tesir ediyor. Sizler için derlemiş olduğumuz bu listede birbirinden güzel 5 şarkı var. Ağrı kesme niteliği taşıyan bu 5 şarkıyı sizler dinlerken yaşadıklarınızı gözünüzün önünden geçirmenizi ve sizin için en iyi olanı karar vermenizde yardımcı olmasını temenni ediyoruz, keyifli dinlemeler!

    1. KUAN - Güzel Ne Güzel Olmuşsun

    Kuan, kelime anlamı "İnsan varlığına kavram olarak verilen ilk ad ve zen öğretisinde ustaların öğrencilerine sorduğu ve cevabı akıl yoluyla verilemeyen sorulara verilen isim." olarak karşımıza çıkıyor. Kuan, Demircan Demir ve Barkın Çoruh'un 2011 yılında başlatmış oldukları bir gönül meselesidir. Doğaçlama müzik, Anadolu türkü ve deyişlerini büyük bir ustalıkla yorumlayan, ezgisel ağırlıklı bir oluşum olan Kuan, kayıt ve konserlerinde alışılagelmedik enstrümanlar kullanıyor. Sözleri Karacaoğlan'a, müziği ise Fikret Kızılok'a ait olan "Güzel Ne Güzel Olmuşsun" isimli parçayı kendine özgü tarzlarıyla yorumlayan Kuan, bir noktaya bakıp kalarak kilitlenmenize sebep oluyor.

    2. Yavuz Çetin & Erkan Oğur - Dünya

    Türkiye'de blues müziğin öncüsü Yavuz Çetin ve dokunaklı müzikleriyle perdesiz gitarın önde gelen isimlerinden olan Erkan Oğur gibi iki usta ismin beraberliğinde ortaya çıkan bu eser, önünde saygıyla eğilinmeyi fazlasıyla hak ediyor. Yavuz Çetin'in 1997 yılında çıkarmış olduğu "İlk" isimli albümünde yer alan bu parçaya Erkan Oğur perdesiz gitarıyla eşlik ediyor. Tamamen enstrümantal olan bu şarkıyı dinlerken tüylerinizin diken diken olacağından şüphemiz yok.

    3. Gevende - Ağlaya Ağlaya

    Gevende, müzikal anlamda sınıflandırılma konusunda düşündürücü olsa da genel olarak ele aldığımızda psychedelic folk veya folk rock kategorisinde ağırlanabilir. 2000 yılında Eskişehir'de kurulan Gevende, kelime anlamı olarak Kürtçe'de çalgıcı anlamına geliyor. Geçtiğimiz yıl şubat ayında çıkardıkları "Kırınardı" isimli albümünde yer alan "Ağlaya Ağlaya" isimli parçası dinlerken içinizde uçsuz bucaksız denizlere dalmış hissi uyandırıyor.

    4. Rehber - Sorgu

    Kendine has biçimleriyle, Anadolu ve Kuzey Avrupa müziklerini harmanlaştıran grup Rehber, 2010 yılında Serhat Özmen, Çınar Özgün Akpolat, İlker Filiz ve kardeşi Soner Filiz tarafından kurulmuştur. Şarkılarının büyük çoğunluğunda insanları düşünmeye zorlayan Rehber, 2011 yılının Kasım ayında kendi internet siteleri üzerinden yayınladıkları "Rehber 2011" isimli dijital albüm ve "Kulak verin." sloganıyla serüvene başlamasına rağmen uzunca bir süredir aktif olmayan grup, sevenlerini susuz bırakmaya devam ediyor. Bu dijital albümde yer alan "Sorgu" parçasının söz ve müziği tamamen Rehber'e ait. Sorgu şarkısı adından da anlaşılacağı üzere sizi, hayatı ve kendinizi sorgulamaya itiyor.

    5. No Land - Yüzerdik

    Türk, Kürt, İranlı ve Azeri müzisyenlerin bir araya gelerek oluşturdukları müzik topluluğu, farklı coğrafyadan müzisyenleri barındırdığından dolayı "No Land" ismini kendilerine uygun görmüştür. Topluluk Sahand Lesani, Kamil Hajiyev ve Mehmet Akif Ersoy tarafından 2012 yılında oluşturulmuştur. Aradan 1 yıl geçtikten sonra Can Kalyoncu, Yağız Nevzat İpek, Hazal Akkerman, Oğuzcan Bilgin ve Çağatay Vural topluluğa dahil olmuşlardır. İlk albümleri olan Aramızda'yı 2016 yılında çıkarmışlardır. Bu albüm içerisinde yer alan "Yüzerdik" isimli parçanın söz ve müziği No Land'e ait. Gerek sözleriyle gerekse ritim ve müziğiyle sizi alıp uzaklara götüren dinlemekten bıkmayacağınız bir şarkı. Kaynaklar: 12

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.