Tarifsiz Besteler, Çarpıcı Melodiler: The Cinematic Orchestra

Tarifsiz Besteler, Çarpıcı Melodiler: The Cinematic Orchestra
  • 2
    0
    0
    0
  • Bestelerinde caz, electronica, trip hop ve ambient gibi eksenleri bir araya getirerek müzik türlerinin sınırlarını zorlayan “The Cinematic Orchestra”yı eminim ki bir çoğunuz duymuştur.

    Grup 1999 yılında Jason Swinscoe tarafından oluşturuldu. Güncel müziğin dünyadaki en önemli topluluklarından İngiliz The Cinematic Orchestra'nın eserleri,  "Grey’s Anatomy", "Criminal Minds" ve "Ugly Betty" gibi bilinen onlarca dizide kullanıldı.

    Kendilerinin en önemli özelliklerinden birisi hiç şüphesiz, ekipte yer alan müzisyenlerin gerçek birer virtüöz olmaları ve dolayısıyla stüdyoda kaydedilen muhteşem bestelerini büyüleyici ve hipnotize edici bir canlı performansla izleyicilere aktarabilmesi.

    Grup ayrıca müzik tarihinin yazıldığı yer olarak addedilen The Royal Albert Hall sahnesinde ve Coachella, Glastonbury, Sonar, Fuji Rock, Montreux Jazz Festival gibi dünyanın önemli festivallerinde tarihte yerine aldı.

    İngiltere'nin ve Avrupa'nın önde gelen gazetesi "The Guardian" tarafından “yürek parçalayacak derecede görkemli” olarak tanımlanan usta topluluk, Floating Points, Kamasi Washington, BADBADNOTGOOD ve Ólafur Arnalds gibi sanatçıların yolunu açmaya katkıda bulundu ve yüzlerce sanatçıya da ilham oldu.

    Sizler için oluşturduğum "A Cinematic Life With the Orchestra" isimli playlist'ime aşağıdan göz atabilirsiniz.

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.